Kardos Andrea vagyok,

önismereti tanácsadó

Célom, hogy munkám során  klienseim egyszer csak azt mondják, hogy Köszi, jól vagyok!  További problémáimmal már megküzdök egyedül is.”

Mert akkor tudom, hogy elég erőssé és magabiztossá váltál a közös munkánk során. Felelős felnőttként azzal is tisztában vagy, hogy problémákkal gyakran találkozunk.

Azt hiszem, hogy  megoldandó feladat mindig van. Csak nem mindegy, hogyan állunk hozzá. Sokunkat gyakran megrémiszt és lebénít az előttünk tornyosuló probléma, ugyanazt a helyzetet mások pedig simán megoldják. Hogy könnyen megbirkózzunk a feladatokkal, ahhoz meg kell erősödnünk, meg kell ismerni érzéseinket, motivációinkat, önmagunkkal kapcsolatba kell lépnünk.

​Sokáig én sem voltam ezzel tisztában.​​

Eredetileg közgazdászként dolgoztam a stresszes reklámszakmában, több mint 10 évig. A világ egyik legnagyobb médiaügynökségének ügyfélkapcsolati igazgatója voltam. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam az évek során, számos sikeres kampányt vezettem, mégis egy idő után úgy éreztem, váltanom kell.  Saját önismereti utam vezetett oda, hogy új hivatást válasszak.

Szerettem volna többet megtudni a bennem zajló folyamatokról, ezért felvételiztem a Károli Gáspár Református Egyetem Mentálhigiénés Segítő Szakember képzésére. Itt már az első héttől kezdve úgynevezett 'segítő beszélgetéseket' kellett folytatnunk a klienseinkkel. Ekkor éreztem és értettem meg, hogy milyen igazán figyelni a másikra, vele lenni a bajban, segíteni. Lediplomáztam, a klienseim pedig maradtak... Tovább szerették volna folytatni a közös munkát. Eleinte el sem hittem, hogy milyen sokat tudok segíteni, de a visszajelzések és a klienseim életében észrevehető változások hamar meghozták a siker élményét ezen a területen is. Bátorságot és önbizalmat adott, hogy folytassam segítő utamat, most már tudatosan is.

Így lettem "hivatásos" beszélgető.

És nagyon élvezem.

Az egyetem után elkezdtem új technikák után kutatni, így jutottam el a fókuszoláshoz is. A beszélgetéseink során a fókuszolás módszerével is segítek megtalálni a belső egyensúlyt, felfedezni egy probléma gyökerét vagy csak megnyugvást adni egy-egy szorongató helyzetben.

Azóta is folyamatosan képzem magam, új látásmódokat, technikákat tanulok, hogy minél hatékonyabban tudjak segíteni. Sajátélményű önismereti utamat is folytatom, azt hiszem, ez az alapja, hogy igazán támogató jelenlétet biztosítsak neked.

2012 óta kísérek önismereti segítő beszélgetéseket, emellett fókuszolás orientált önismereti csoportokat és különböző tréningeket is vezetek.

Majd 10 éve lett az életem része a jóga, és biztosan mindig kísérni fogja. Rendszeresen gyakorlom és időnként oktatom is. A jóga nagyon sokat tanított nekem: köztük a megragadást és elengedést, hogy a pillanatban legyek. Bátorságot, türelmet, egyensúlyt adott.

A segítő hivatásomhoz vezető útról a BrandM storykban részletesen is olvashatsz.

Végzettségeim:

Mentálhigiénés segítő szakember

Fókusz-tréner

Képzés alatt: Család és párkapcsolati tanácsadó

Gyászcsoport vezető

Jóga oktató

Közgazdász végzettségű reklámszakember

Kardos Andrea